Roddkraft

En otroligt vacker och stillsam berättelse om en kvinna, som försöker lösa sin livskris genom att ro, ro och ro...

Av: Stefansson, Bodil
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2004
Låna
Bodil Stefanssons debutbok heter Roddkraft och utkom redan 2004. Enligt Stefansson själv är det en kombination av loggbok och dagbok.

När boken kom väckte den en viss uppmärksamhet, på grund av att den var så ”annorlunda”. En kritikerröst menar att han aldrig läst något liknande tidigare – möjligen Hemingways klassiker Den gamle och havet, men den här boken handlar om kvinnan och havet, och vad som händer dem emellan.

Stefansson beskriver i boken känslan av att allt är tomt och slut. Vägen till livskvalitet, återhämtning och kraft att hitta tillbaka till sig själv, blir - att ro! Ro bara för att ro. Roendet blir livsviktigt. Efter sin första roddtur ut till Vinga skriver hon:
 
– Jag har börjat en resa mot ett okänt mål!
 
Boken är en otroligt vacker och stillsam berättelse om en medelålders kvinna, som försöker hitta en lösning på sin livskris genom naturens läkkraft.

Tantafällan

Av: Stefansson, Bodil Tipsat av: Inga-Lill Gradin

Den som bygger en fälla åt andra, faller oftast själv däri. Mitt i livet vaknar hon upp i sin egen fälla. Vart tog livet vägen? Var detta allt? En bok, som många kvinnor kommer att känna igen sig i!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Inga-Lill Gradin den 21 maj 2009