Rött uppror

I den värld författaren Pierce Brown så omsorgsfullt byggt upp kombineras otroligt bra science fiction med ett medryckande politiskt maktspel. Garanterat spännande sommarläsning.

Darrow och hans släkte de röda sliter i Mars trånga gruvor. De tvingas dyka efter helium-3 som ska användas för att göra Mars yta beboelig. När Darrow får reda på att Mars redan är beboeligt sprakar revoltens flamma upp inom honom.

Att kämpa sig upp

Nu måste han ta sig högst upp i det korrupta samhälle som finns på ytan, för att sedan krossa det inifrån. För att ta sig till toppen måste Darrow bli en gyllene, en av de högst uppsatta i världen utanför gruvorna.

Varje kapitel är unikt. Rött uppror spottar ur sig tvister och spänning som om utbudet vore oändligt. Karaktärerna vi möter på Darrows väg till toppen är ännu en faktor som gör att du inte kommer kunna lägga den här boken ifrån dig.

Gillar du Enders game, Star wars, Game of thrones eller The hunger games och endast har tänkt läsa en bok i år, låt det bli den här.

Rött uppror (eller Red Rising i engelskt original) är Pierce Browns debutroman och den första delen i en trilogi.

På smakprov.se kan du läsa början av boken (länken öppnas i ett nytt fönster)

Ender's Game

Av: Card, Orson Scott Tipsat av: Anna Östman

Ender Wiggin rekryteras till en krigsskola och lämnar sin familj vid sex års ålder. Kanske är han den som kan rädda mänskligheten från att utplånas.

Hungerspelen

Av: Collins, Suzanne Tipsat av: Sandra Höglander

Katniss hade kunnat vara vilken normal tonåring som helst om det inte vore för det faktum att hon lever i ett land styrt av en diktator.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tobias Asplund den 3 juni 2016