Röd zon

En ensam kille i ett övergivet Stockholm år 2063. En röd ballong ger honom hopp om att det finns fler överlevare. Men var finns de? Och hur hittar han dem?

Av: Nordin, Magnus
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Joel tror att han är den sista människan på jorden. När kriget bröt ut och människor började dö i en sjukdom delades Stockholm in i olika karantänzoner. Det sattes upp barriärer mellan zonerna. Nu har alla människor dött och allt är förstört av kriget.

Helt ensam

I ett år har Joel levt helt ensam i zonen. Han bor i en gammal studentlägenhet högt upp i ett höghus. På dagarna cyklar han runt, letar efter mat och tar kläder och skor i shopping-galleriorna.

Utan böckerna från gamla stadsbiblioteket hade han blivit galen. Han fördriver tiden med att lära sig svåra ord och göra en topplista med världens tre värsta epidemier. Ibland ligger han i en park och tittar upp på den höga muren. Han undrar om det finns fler som han på andra sidan.

Hopp och livstecken

Det är en tryckande värme och Joel ligger i parken och läser en bok av Stephen King. En röd ballong svävar över trädtopparna. Joel jagar ifatt och lyckas fånga den. Någon måste ha blåst upp den och ritat ögon och en glad mun. Ett livstecken!

Joel skickar iväg egna ballonger och väntar på svar. Efter flera dagar kommer ännu en ballong svävande. Är det hans egen, eller ett svar? Om det är ett svar, vad ska han göra då?

Berättelsen om Joel är en spännande och skrämmande dystopi. Den är svår att lägga ifrån sig. Röd zon av Magnus Nordin och Lars Gabel är första boken i serien Zonen. Grön zon är den andra och Vit zon den tredje.

Låna bok 2 och 3

 1. Grön zon

  Av: Nordin, Magnus
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Vit zon

  Av: Nordin, Magnus
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Läs också

 1. Elias bok

  Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Annika Edlund

  En fruktansvärd epidemi härjar på Gotland. Ett virus dödar människor och skapar monster. Det finns bara en utväg för Elias och hans syster, de måste fly.

 2. Jordkällaren

  Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Hanna Widman

  Magnus Nordin skriver så att det går kalla kårar längs ryggen. Snabbläst rysare om en mardrömssemester.