Rädda honom!

Ett magiskt äventyr som utspelar sig både i nutid och dåtid. En fruktansvärd tragedi och en tonårstjej som måste försöka ändra historien.

Tawni får mystiska SMS. "Bara du kan rädda honom" står det och hon fattar noll. På sommarlovet hos farmor och farfar i England ökar de mystiska budskapen. Nu dyker de också upp på andra ställen än i mobilen.

Grannen Harriet, som har en te- och magibutik, verkar mycket glad att få träffa Tawni och visar henne den ockulta avdelningen. Harriet vill också att hon ska komma tillbaka när butiken är stängd. Hon vill visa en sak.

En magisk cirkel

Tillsammans går de ner mot hamnen, fram till den enorma minnesstenen för alla som dog i fartygskatastrofen för 80 år sedan. Runt stenen växer svamp i en rund ring, en häxcirkel. När Tawni råkar hamna innanför cirkeln börjar det susa i öronen, allt snurrar och Tawni faller, svimmar. När hon vaknar är något väldigt, väldigt fel.

Rädda honom! av Camilla Lagerqvist är ett magiskt äventyr, en klassisk fantasyberättelse och en saga om själva livet. Jag gillar verkligen boken. Tidigare har samma författare skrivit Det brinner i mitt huvud, om en kille med ADHD, och Cirkusflickan.

 

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 9 juli 2012