Priset på vatten i Finistère

Ibland kan en bok rekommenderas av så många att man tappar lusten att läsa den.

Till slut läste jag boken i alla fall, inte minst på grund av den vackra omslagsbilden.! Pionen som har en stor roll i berättelsen om hennes vedermödor i det nya hemlandet Vad jag tyckte? Jag var betagen
När jag sen fick ljudboken i min hand var det  åter dags att sucka av förtjusning. Det är en författaruppläsning - en av de mest lyckade i mitt tycke. Först lånade jag den, sen köpte jag en egen. Man kör bil saktare när man lyssnar till "Priset på vatten i Finistère". I alla fall gör jag det - jag vill inte sluta lyssna!
 
Bodil Malmsten berättar om att bryta upp och flytta utomlands. Till Frankrike och Bretagnekustens Finistère.
"Jag bor i Finistère för att jag har flyttat hit. Det är ingen slump, det finns ingen slump för en erfaren kvinna."
Ännu ett citat från boken:
"På samma sätt som det finns en partner för varje människa, finns det en plats. Det gäller bara att hitta sin bland de miljarder som är någon annans, det gäller att vara vaken, det gäller att välja. Min plats ligger där jörden tar slut i Europa - fin des terres, finis terrae - Finistère."
 

Som synes är språket näst intill fulländat, till skillnad från hennes franskkunskaper som ideligen försätter henne i besynnerliga situationer när de inte ger de franska hantverkarna huvudbry. Med god vilja och Madame M:s påstötningar löser sig dock det mesta.

Bodil Malmstens hemsida

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Astrid Jonsson den 13 december 2006