Pixis bok

Pixi går lugnt mellan sin mamma och pappa och håller båda två i händerna. De ska stiga in i himmelriket, men plötsligt ändras allt.

Av: Melin, Mårten
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Det doftar rosor och kanel, allt är ljust. Pixi känner sig hel. Hon, mamma och pappa måste ha dött i bilolyckan, men platsen de hamnat på är som en underbar dröm. Men drömmen varar inte.

Pixi slits från sina föräldrar och kastas tillbaka till världen hon kommit ifrån. Där är hon ensam och olycklig. Hon är också mycket starkare än förut, och mycket vackrare.

Hennes nya hem efter olyckan blir Skogsbingelskolan, en internatskola långt ute på landet där ungdomar med väldigt speciella behov får lära sig att hantera sina krafter. Men Pixi vill inte lära sig något alls. Hon vill bara få träffa sin mamma och pappa igen.

Så småningom lär hon känna vampyrkillen Adam och spökflickan Jenny och vänskapen tänder ett litet ljus i mörkret.

Pixis bok är den tredje fristående delen i serien om Monsterskolan. Den är både sorglig, rolig och hoppfull. Mårten Melin har lyckats med konsten att skriva en spännande och ovanlig historia på ett lättläst sätt.

 

Förvandlad

Av: Melin, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Måns vaknar en vanlig morgon och känner att det är något som inte stämmer. Han är hur törstig som helst och har jord under fötterna. Och en massa små hårstrån i munnen. Vad har hänt? Har han gått i sömnen?

Jag är Love

Av: Melin, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Love är en kärleksmagnet! Alla tjejer blir kära i honom, och då pratar vi alla. Ju äldre han blir desto fler kärlekar. Problemet är bara att Love inte är så intresserad, och nu verkar kärleksgrejen ha gått helt överstyr.