Patient

En självbiografisk och känsloväckande berättelse om hur mötet med sjukdom och dödlighet kan göra livet mer närvarande.

Av: Watt, Ben
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2006
Låna
Ben Watt blir diagnostiserad med allvarliga hjärtbesvär. Han har successivt drabbats av allt mer plågsamma symptom och blir till sist inlagd på ett privatsjukhus i London.

Lämnar dig ödmjuk och berörd

Ben berättar närgånget om livet innanför sjukhusets väggar, långt ifrån verkligheten utanför. Men där inne, i sjukhuskorridorer, operationsalar, patientsängar, existerar en egen liten värld.

Genom att skildra de vardagliga iakttagelserna av människor, känslor och aldrig så små rörelser tecknar Ben Watt ett porträtt av sitt möte med vården. Och med sig själv och den egna dödligheten.
 
Patient handlar mycket om mörker och smärta men blir i slutändan en ljus berättelse om livet som lämnar läsaren ödmjuk och berörd. Att skriva om smärta och operationer så att det nästan blir poesi borde vara omöjligt men Ben Watts ordval är så välbalanserade att boken blir en njutning att läsa bara för språkets skull.

Ben Watt blev på 1990-talet känd som en av medlemmarna i den brittiska duon Everything but the girl och är DJ och musikproducent. 

Bedsit disco queen

Av: Thorn, Tracey Tipsat av: Anna Sahlén

Tracey Thorn verkar råka in i det som blir till hennes musikkarriär. Lycklig slump eller inte – hennes ödmjuka biografi är rolig att läsa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 24 november 2009