Pappa på Söndag

Vinni är åtta och ett halvt år och sommarlovet ska precis börja. Under vintern bor hon med mamma i stan. På sommaren lever hon ö-liv med pappa. Pappa som bor på en ö som heter Söndag.

På Söndag bor också Olle. Tillsamman med honom spelar Vinni fotboll, badar och gör en tidning. Sedan kommer midsommar, den är speciell på Söndag. Det är tyvärr också det enda som Vinnis mamma saknar efter skilsmässan från Vinnis pappa.

Vinnis pappa

Pappa är nog ledsen över skilsmässan även om han inte gråter. Han har bara gråtit en gång i livet vad Vinni vet, och det var av lycka när han fångade en gädda.

Ibland får Vinni skämmas för pappa. Han pratar nämligen om böcker i TV och det är nästan aldrig som han säger något bra om någon bok. Är det förresten verkligen ett riktigt arbete att läsa och prata om böcker?

Pappa på Söndag är första delen i bokserien om Vinni. Det är en varm och rolig berättelse om en flicka som har sitt hjärta både hos mamma och sin lite ledsna pappa. Vinni har funderingar om både stort och smått och hon är alltid beredd på nya upptåg.

Pappa på Söndag är en liten bladvändare i mitt tycke. Vilken tur att det finns tre böcker till att läsa om Vinni!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Cecilia Englund den 11 oktober 2012