Paper girls

Underliga saker händer fyra ungdomar på deras tidningsrundor.

Paper Girls är en serie av Brian K Vaughan, som jag anser vara lite av ett geni. Mina förväntningar är så klart skyhöga. Efter bara några sidor märker jag att serien påminner om tv-serien Stranger things och är mer återhållsam än hans serie SagaDetta gör att jag faktiskt förutser en riktig hit.

Intressant värld

Vi följer några cyklande ungdomar i en småstad på 1980-talet. I detta fall är det tidningsutdelande tjejer som råkar stöta på några mystiska figurer. Rätt snart befinner läsaren sig i en annan värld av positiv förvirring och ett intressant världsbygge med spännande karaktärer. Det är svårt att förstå exakt vad som händer eller vem man kan lita på och det blir också riktigt spännande.

Paper girls har ett bra karaktärsbygge och riktigt snygg färgsättning och är skriven av en av de mest intressanta serieskaparna de senaste åren. 

För dig som gillar Stranger Things. Paper girls finns också som tv-serie. 

Våra texter

  1. Se serien, läs boken

    Skrivet av: Tommy Bildström

    Många omtalade och populära serier är baserade på böcker. De finns på biblioteket, är gratis att låna och faktiskt oftast bättre skriver Tommy Bildström och avslöjar sina absoluta favoriter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 19 maj 2023