På ödets vingar

Världens öde står på spel. Fienden är ute efter de fyra nycklarna som går till porten som aldrig mer får öppnas. Till porten som håller ondskan fången.

Karìten Shanzoc har blivit utsänd för att varna Nyckelväktarna. Han och hans två vänner blir angripna, vännerna dör i striden och Shanzoc blir svårt skadad. Han räddas av Pah och dennes två barnbarn Liva och Comíl och tas ombord på Pahs fiskefartyg där han kvicknar till.
 
Snart nog visar det sig att Pah och Shanzoc båda har en gemensam hemlighet, en farlig hemlighet. Fiendetrupper är efter dem och barnen båste räddas. Shanzoc tar med sig Liva och Comíl till fastlandet för att komma undan. Barnen vet inget men anar snart att allt inte är som det ska. När deras hus bränns ner till grunden inser de faran och tillsammans med Shanzoc flyr de från staden.

På ödets vingar är första delen i en planerad serie och man läser med stor spänning denna fantasybok som jag tycker påminner om den obehagliga känsla man får när man läser om Törnrosdalen i Nangijala. Barnen Liva och Comíl är fostersyskon och de är båda mycket modiga men också känsliga. Man kan känna igen sig i barnens samtal, reaktioner och känslor.
 
Det här är en riktigt, riktigt bra bok för alla som gillar att läsa, men framförallt för fantasyälskarna. Den passar också bra som högläsningsbok.
 

Julia Sandström från Sävar i Umeå vann 2006 en tävling med På ödets vingar, och fick den utgiven. Då var hon 17 år. Boken är första delen i serien Nyckelväktarna.

 

 

Väktarens lärling

Av: Delaney, Joseph Tipsat av: Helen Forsberg

Tom Ward är tretton år och sjunde sonen till en sjunde son.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 29 april 2008