Pärlfiskaren

Följ med Miranda ned i havets djup. Ett äventyr och en fin berättelse för bokslukare i alla åldrar.

När drottningen utlyser den återkommande jakten på Ögonstenen, den mest värdefulla pärlan på havets botten, bestämmer sig Miranda för att hitta den. Hon är en duktig dykare och pärlfiskare och vet att hon kan hitta den om hon arbetar hårt. Men den som påbörjar sökandet efter Ögonstenen drabbas också av en längtan som är så stark att man kan lämna allt som är viktigt i livet.

Miranda hinner inte leta efter Ögonstenen länge innan hon får Syrsa som följeslagare. Syrsa pratar oavbrutet och stör Miranda i letandet. Tillsammans beger de sig ner på havets botten för att hitta Ögonstenen.

Plats för mångbottnad tolkning

Mellan raderna finns plats för flera tolkningar och i botten finns ett fint men ganska sorgligt budskap om längtan och begär. Det här är en berättelse för bokslukare i alla åldrar. Ett underbart äventyr att läsa högt tillsammans, eller tyst för dig själv.

Pärlfiskaren vann första pris i den finlandssvenska manustävlingen Berättelsen är bäst! och är vinnare av Runeberg junior-priset 2018.

Läs också

  1. Ingo - en värld under ytan

    Av: Dunmore, Helen Tipsat av: Anna Croné

    Det salta havet piskar och brusar. Det skrämmer och lockar. Ingo är en saga om sjöjungfrur och havsfolk, så vacker och spännande att du tappar andan!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 2 mars 2018