Ossians ovanliga nanny

Ossian och Samuel har föräldrar som jobbar alldeles för mycket. De har haft massor med barnvakter och nu kommer en ny igen. Petronella är helt annorlunda än de andra och plötsligt blir livet alldeles magiskt för de två bröderna.

Bröderna Ossian och Samuel har haft tusentals barnflickor. Eller i alla fall tolv. Nu är det kris. Den senaste barnflickan Emma slutar helt plötsligt. Hur ska det gå?

En fantastisk tant

Då dyker Petronella upp, som en skänk från ovan. Hon är en tant, hon är rolig och hon har magiska krafter. Det börjar med helt vanliga köttbullar, fortsätter med popcorn och en simskola som faktiskt är helt underbar.

Är Petronella en häxa eller en fe? Hennes vänner har en magisk tekanna och en levande skorpburk. Allt känns bra och alldeles underbart när Ossian och Samuel är med Petronella.

En magisk värld där allt blir bra

Barn behöver faktiskt inte bli som sina föräldrar. De behöver inte jobba så mycket eller vara med sina barn så lite. Nej, sådana föräldrar kommer Ossian och Samuel aldrig att bli.

De känner till fevärlden! Den bästa av alla världar där du får lära dig att hellre vara din egen sort än som alla andra. Där finns vänner, stora och små och allting verkar ordnar sig.

Ylva Karlsson har skrivit den här fantastiska berättelsen som passar perfekt att höra en vuxen läsa högt för dig. Eller att läsa själv. De fina bilderna har Katarina Strömgård gjort.

Jag önskar att jag hade något barn att läsa den här boken för. Högläsning varje kväll. Helt perfekt!

Tant Mittiprick

Av: MacDonald, Betty Tipsat av: Åsa Zetterström

Den snälla tant Mittiprick älskar att leka. Alla stadens barn är välkomna hemma hos henne. När föräldrarna inte förstår sina barn kan tant Mittiprick alltid hjälpa till. Hon är barnens bästa vän.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 11 maj 2013