Onsdagarna på badhuset

Annika är rädd för djupt vatten. Hon får panik av bara tanken.

Varje onsdag åker Annikas klass till badhuset för att simträna. Och varje onsdagsmorgon vill Annika stanna kvar i sängen. Vad som helst utom att gå till skolan!

Stora bassängen

Det är inte det att hon inte kan simma. Förra veckan fick alla barnen i klassen visa hur långt de kunde simma i barnbassängen. Annika simmade så bra att hon och tre andra ska få börja simma i den djupa bassängen.

Men Annika är rädd för djupt vatten. Det har hon varit ända sedan hon var liten, men de vuxna verkar inte förstå. De verkar tycka att hon är fånig och att det bara är att skärpa sig. 

Fina bilder

Onsdagarna på badhuset är en berättelse som beskriver hur det känns att tycka att något är läskigt på riktigt. Det handlar om kompisar och jobbiga klasskamrater, föräldrar som bor isär och inte förstår hur viktigt det är med en fin baddräkt och en egen hudkräm. 

Illustrationerna i boken är väldigt fina. Alma Thörn som har skrivit och tecknat är förutom författare också konstnär och serietecknare. Hon kommer från Umeå och det kan man ana i både bilder och text. 

Fler tips

  1. Jag är jag

    Av: Adbåge, Emma Tipsat av: Annika Edlund

    Mickan är varken supersnygg eller fulast i universum. Det är bra för då får hon vara i fred.

  2. Vitsippor och pissråttor

    Av: Kroon, Oskar Tipsat av: Anna Sahlén

    En bok om två bröder och att vilja skydda sitt syskon till varje pris.