Om jag kunde drömma

”-Isabella. Han betonade hela mitt namn och rufsade lekfullt i mitt hår med sin fria hand. Den simpla beröringen sände en elektrisk stöt genom min kropp."

I tron att det kommer att bli ett långtråkigt år anländer Isabella Swan till staden Forks och till sin pappa. Vad hon inte vet är att någon väntar på henne, dock utan att veta det själv. Edward Cullen lever ett tillsynes fridfullt liv med sin familj utan att veta att han saknar någonting.
 
Bellas ankomst förändrar för alltid hennes och Edwards liv när de ganska snart blir oerhört förälskade i varandra.
Det finns bara ett problem som håller dem ifrån varandra... Edward är en vampyr och han törstar mer än något annat efter Bellas blod.
 
Vanlig tjej möter ensam vampyr

Jag tycker att "Om jag kunde drömma" är den bästa kärleksromanen som skrivits på väldigt länge! Den är modern och precis lagom detaljrik, utspelar sig i en liten gullig stad och man kan verkligen relatera till personerna. Vissa av dem i alla fall... Bella är en helt vanlig tjej, lite klumpig och försiktig medan Edward är en snygg och ensam vampyr som kommer att älska Bella mer än sitt liv...

Intensiteten i deras kärlek blir så verklig att man inte kan låta bli att älska den här boken. När man börjar läsa så känns den ganska normal om man jämför med andra ungdomsböcker, men låt dig inte luras av det, den här boken är helt olik alla andra böcker i samma genre och du kommer aldrig att glömma den!

Speciell familj
Budskapet tycker jag är att kärleken kan övervinna allt... Till och med när en av personerna törstar efter den andres blod. Ju längre man läser desto bättre lär man känna de andra vampyrerna i familjen Cullen och man kommer att älska dem också: Mediet Alice som ser in i framtiden, starke Emmet som närmast ser ut som en björn, skönheten Rosalie som inte tycks gilla Bella, kärleksfulla Esme, doktorn Carlisle och den mystiske Jasper som får en att känna sig lugn och lycklig på insidan. Allihop är speciella på sitt eget sätt och de blir Bellas familj.
 

Efter att du har läst den första boken så kommer du att kasta dig efter de andra och jag kan bara säga: läs dem, förlora dig i varje enskild bok och var beredd på att du kommer att sakna dem när de är slut.

 

När jag hör din röst

Av: Meyer, Stephenie Tipsat av: Ulrika Sjölin

Det här är fortsättningen på kärlekssagan mellan Bella och vampyren Edward.


Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Av: Olsson, Linda Tipsat av: Kristina Andersson

En ömsint roman om vänskap mellan två kvinnor i olika generationer, som båda bär en djup sorg. En hyllning till livet och kärleken. Titeln är ett citat ur en dikt av Karin Boye.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Paula Sundqvist den 28 november 2008