Oliver och havsperukerna

Talande albatrosser, sjöjungfrur och vandrande öar är vardagsmat för Oliver Crisp. När hans föräldrar försvinner måste han ge sig ut på sitt livs äventyr för att hitta dem.

I hela sitt 10-åriga liv har Oliver Crisp följt med mamma och pappa på upptäcktsresor. Nu ska hela familjen flytta hem till Djupa bukten. De har varit överallt, det finns inga platser kvar att upptäcka.

Äntligen ett normalt liv

Oliver ser fram emot att bo på en plats och få ett normalt liv. Men i Djupa bukten ser de en massa okända öar som inte var där senast familjen var hemma. Olivers föräldrar blir överlyckliga och ger sig iväg för att utforska öarna.

Tiden går och Oliver börjar undra vart mamma och pappa tagit vägen. När han ser ut över Djupa bukten finns bara en av öarna kvar. De andra öarna - och Olivers föräldrar - är spårlöst försvunna.

Iväg för att hitta föräldrarna

Så det är bara att åka iväg igen. Oliver hamnar i ett otroligt och galet äventyr. Han träffar en talande albatross, en närsynt sjöjungfrun och en vandrande ö. Oliver får lära sig att det finns stora stenjättar som vandrar över haven och samlar ihop skatter till sina havsperuker. Allt för att vinna tävlingen om vem som har finast havsperuk.

Oliver och hans nya vänner får det inte lätt i jakten på hans föräldrar. Den onda ön Håleskär och hans otäcka kumpan smider onda planer.

Roligt, otroligt och spännande

Tycker du om Dagbok för alla mina fans, Nikkis dagbok och Tom Gates så ska du testa den här boken. Ett spännande och roligt äventyr, och boken har många skojiga bilder. Jag kunde nästan inte hålla mig för skratt ibland, så många fantasifulla och roliga saker händer Oliver och hans vänner.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 22 maj 2017