Odd and the Frost Giants

Odd måste hjälpa asagudarna att besegra den hemska frostjätten och återta Asgård.

I Odd and the Frost Giants reser vi tillbaka till vikingatiden där vi träffar en ung pojke som heter Odd. Odd är förföljd av otur. Hans far dog till sjöss och kort därefter krossades Odds fot i en olycka ute i skogen, något som ger honom men för livet.

Men värst är när hans mor gifter om sig med en vresig och elak man som inte vill ha något att göra med en handikappad styvson. Trots allt detta är Odd en positiv kille som aldrig tappar modet. Han har alltid ett leende på läpparna, ett leende som vissa människor tycker är mycket retsamt.

När en mystisk evig vinter lägger sig över landet, står inte Odd ut längre. Han rymmer hemifrån och lämnar sitt olyckliga liv i byn.  Medan han kämpar igenom den djupa snön på sin krycka, för att ta sig allt längre in i urskogen, får han en känsla av att han är bevakad, och det är alldeles riktigt.

Odd möter en räv, en björn och en örn, och snart inser han att dessa inte är vanliga djur, de är asagudarna Loke, Oden och Tor, som förvisats från Asgård av en fruktansvärd frostjätte och förvandlats till djur.

Det är nu upp till Odd att hjälpa gudarna besegra frostjätten och återta Asgård. Men hur kan en liten pojke med ett lamt ben utföra ett sådant skrämmande uppdrag?

Det här är en rolig och spännande bok för alla som gillar fantasy och mytologi. På svenska heter boken Odd och frostjättarna.

Coraline

Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Anna-Karin Åsander

En helt underbart ryslig bok. Berättelsen om Coraline kan skrämma läsare i alla åldrar.