Och sen Paulette

Det är inte bra för människan att vara ensam, vi mår inte bra av plötslig ensamhet. Vissa stunder kan det vara skönt att dra sig undan, men då ska det vara självvalt.

Huvudpersonen Ferdinard, som är i sjuttioårsåldern, lever ensam på sin gård sedan sonen och hans familj har flyttat till stan och driver en restaurang. Ferdinard saknar de dagliga kontakterna med barnbarnen.

En oväntad inneboende

I närheten bor Marceline som Ferdinard inte har haft kontakt med förut. I samband med ett kraftigt oväder börjar taket på hennes hus läcka in vatten och hon flyttar tillfälligt över till Ferdinard fram tills taket blir lagat. Efter några dagar upptäcker Marceline att det är trevligt att bo tillsammans med Ferdinard. Det är inte så ensamt och Ferdinards hus är stort och bekvämt, de har gott om plats.

Ett udda kollektiv

Deras gemensamma vän Guy blir änkeman. Efter några veckor av sorg och saknad känner vännerna att de ska övertala Guy att flytta in hos dem så att de kan hjälpa och stötta honom i hans sorg. Det lyckas och även denna flytt blir lyckad.

Ytterligare några personer tillkommer i detta udda kollektiv som består av bostadslösa studenter och äldre ensamma människor. Tillsammans blir det ett trivsamt boende där de tröstar, stöttar och hjälper varandra.

En mysig läsupplevelse om franska landsbygden.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 18 juli 2014