Nu ser du mig

En ung kvinnlig polis med ett dunkelt förflutet dras in i jakten på en seriemördare i denna spännande, välskrivna bladvändare.

Kriminalassistent Lacey Flint har varit fascinerad av Jack the Ripper sedan hon var barn. Nu verkar det som att någon kopierar den mytomspunne seriemördarens blodiga dåd. 

Ute på ett annat uppdrag stöter Lacey Flint på ett mordoffer som dör i hennes armar. Trots att hon inte är en polis som normalt utreder mord dras hon in i jakten på mördaren, och ganska snart inser hon att det inte är en slump. 

Lacey Flints har lämnat sitt förflutna bakom sig, men döljer det en koppling till en mördare? Parallellt med mördarens härjningar i London och polisens utredningsarbete rullas Laceys egen berättelse upp, vilket skapar spänning på flera nivåer. 

Nu ser du mig är en välskriven och genomarbetad deckare som är svår att över huvud taget lägga ifrån sig. Den passar utmärkt för dig som gillar kvinnliga antihjältar eller deckarförfattare som till exempel Val McDermid. Där ryms även en Elizabeth och Darcy-romans som kanske kan mildra mörkret som våldet skapar. 

Det finns flera böcker med Lacey Flint i huvudrollen, nästa bok i serien heter Livrädd.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 11 januari 2017