Norra Latin

Deras ögon möts första dagen i gymnasiet. En av dem är omtyckt och bekväm i skolan medan den andra är en nykomling från norr. Båda lever för teater.

Av: Bergmark Elfgren, Sara
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Clea är född i en skådespelarfamilj och uppvuxen på teatrar och filminspelningar i Stockholm. Tamar kommer från Östersund, älskar teater och har avundsjukt följt Cleas karriär sedan hon var barnstjärna i julkalendern. De är födda på samma dag, men det är det bara Tamar som vet.

Drömmen blir sann

Gymnasiet har börjat, och bådas dröm har slagit in: de har kommit in på teaterlinjen på Norra Latin. När Tamar får syn på Clea på uppropet får hon en chock. Både för att det plötsligt går upp för henne vilken konkurrens hon kommer att ha i den här klassen, och för att hon mot sin vilja blir blixtförälskad i Clea.

Deras liv kunde inte vara mer olika. Clea är omsvärmad, världsvan, hemma i både teaterns värld och Stockholm. Tamar känner ingen, och stämningen i klassen gör det inte bättre. Alla kämpar för att få uppmärksamhet från den karismatiska och legendariska teaterläraren.

En rysare att sträckläsa

Men någon finns det som ser Tamar, någon som viskar i hennes öra, som plötsligt dyker upp och försvinner i en spegel. Är det Erling Jensen, spöket som sägs ha hemsökt Norra Latin sedan 1940-talet? Eller håller Tamar på att bli galen?

Sara Bergmark Elfgren har skrivit en rysare och ett relationsdrama som inte går att lägga ifrån sig. En riktig pralin för dig som gillade Cirkeln-trilogin!

  1. Cirkeln

    Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

    Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

  2. Störst av allt

    Av: Persson Giolito, Malin Tipsat av: Anna Sahlén

    En spännande psykologisk thriller om en rättegång, men lika mycket ett relationsdrama om klass, psykisk ohälsa och ensamhet.