Noel och den magiska önskelistan

Joel är ensam, längtar efter vänner och sin mamma. När han hittar en mystisk önskelista på bussen börjar saker hända.

Tänk dig en klass som springer ut på rast. Tänk dig hur alla springer ut på skolgården, bygger snögrottor, åker skridskor eller står två och två och viskar med varandra. Tänk dig då att det står någon kvar. Någon som inte följer med ut på rasten, utan står ensam i den tysta korridoren. Det är jag. Det är jag som står där. Ensam.

Så börjar Noel och den magiska önskelistan.  Läsaren kastas snabbt in i Noels värld. Hans pappa är sorgsen och hans mamma har lämnat familjen och jobbar som läkare i Liberia. Noel bytte skola i höstas, men har ännu inte funnit någon vän.

En mystisk önskelista

Men en dag sätter sig en mystisk uteliggare med guldtand bredvid Noel på bussen. Uteliggaren glömmer en lapp på sätet när han går av. Det står "Noel: Önskelista" på den. Det blir början på flera märkliga händelser som kommer att förändra Noel och hans liv.

Längtan och hopp

Författaren Janina Kastevik är väldigt bra på att beskriva Noels känslor och tankar. Jag tror att många kan känna igen sig i Noel och bli gripna av det. En känner också hopp när det börjar hända saker, både bra och dåliga, efter att Noel hittat önskelistan.

Det här är en mycket skickligt skriven berättelse om längtan både efter en förälder som har lämnat och efter vänner. Det handlar också om att söka sig fram i en ny tillvaro.

Noel och den magiska önskelistan rekommenderas varmt, jag gillar den väldigt mycket!