No country for old men

En välskriven thriller som förmedlar djupa insikter om människans natur.

Tiden är 1980 i sydvästra Texas nära gränsen till Mexiko. Llewelyn Moss är ute på antilopjakt på en avlägsen plats i öknen när han snubblar över skådeplatsen för en narkotikaaffär som har gått snett. Där hittar han flera döda män, en massa heroin och en väska med 2,4 miljoner dollar i sedlar.

Fantastiska karaktärer

Moss lämnar knarket, men tar pengarna, trots att han vet att han sätter sitt liv i fara. Han är snart på flykt från hämndlystna knarklangare, en före detta Special Forces agent och en psykopatisk frilansmördare som är inhyrd för att hämta tillbaka pengarna, en av bokens mest intressanta figurer. Den åldrande lokala sheriffen Ed Tom Bell utreder fallet och försöker skydda Moss och hans fru.

Cormac McCarthys karaktärer är fantastiska liksom hans språk. Bland spännande action och våld finns djupgående uttalanden om människans natur. Mycket mer än en vanlig thriller och mycket läsvärt.

Romanen filmatiserades 2007 av bröderna Coen.

No Country for Old Men

Tipsat av: Robert Rösth

Llewelyn Moss är en man på flykt med flera hänsynslösa mördare i hälarna. Hans ödesdigra misstag var att ta hand om en upphittad väska fullproppad med pengar. Sheriffen Ed Tom Bell följer efter den blodiga framfarten.

Vägen

Av: McCarthy, Cormac Tipsat av: Craig McDonald

Mörk och omskakande berättelse om mänsklighetens natur och undergång.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Craig McDonald den 19 januari 2015