Nidstången

Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?

Slagsmål och krossade fönster, ingen bra start i en ny stad och en ny skola. Tur att de nya fosterföräldrarna Anders och Laylah är så schyssta. De lyssnar på Alrik och Viggo och tar brödernas parti när träslöjdsläraren lägger all skuld på dem. Trots att hans egen son Simon var minst sagt inblandad.

Magnar, som jobbar i växthuset där Alrik kastade sten på rutorna, är förvånansvärt vänlig. Han kräver bara att killarna ska komma och städa upp. Hans syster Estrid verkar däremot rejält sur.

Ett hemligt bibliotek

När bröderna kommer för att städa får de följa med Magnar och Estrid till deras hus. Där får de ett väldigt speciellt städuppdrag, nere i ett underjordiskt bibliotek. På ett våldsamt sätt får Alrik och Viggo veta saker om sig själva som de knappt tror är sanna.

Nidstången är första delen i serien Pax. Den är superspännande, med action och full fart från första sidan till sista. Bilderna är som en tecknad serie, och gör berättelsen ännu bättre. Direkt när jag hade läst klart ville jag ha bok två, för att få veta hur det går för bröderna.

Gillar du spänning och berättelser där vanlig vardag och verklighet blandas med magi, då är det här absolut en bok för dig.

Du kan läsa början av boken på smakprov.se. (Länken öppnas i ett nytt fönster.)

Nabus bok

Av: Corder, Zizou Tipsat av: Karolina Nyström

Året är 2046 i London. Lee, ficktjuv och kloakexpert, råkar av misstag stjäla en bok. Snart är han efterlyst över hela London, misstänkt för stöld. Och mord.