Nick & Norahs oändliga låtlista

Nick och Norah möts vid midnatt på en musikklubb i New York. Efter en första panikframkallad kyss följer en natt kryssandes mellan olika klubbar.

Nick är den straighta basisten i queercorebandet The Fuck offs. Han har verkligen inte kommit över att Tris dumpade honom för tre veckor och tre dagar sedan.
 
Norah är den smarta straight edgetjejen som måste se till att den vackra, asberusade, bästisen kommer hem ordentligt. Egotrippade ex-pojkvännen har gjort henne kyligt inställd till killar.
 
Slumpen, eller kanske ödet (?) sammanför dem. Det som börjar motvilligt och ointresserat, förvandlas allteftersom timmarna går till något lockande.
 
Lätt bisarra samtal, längtan och motstridiga känslor ackompanjeras av musikens tunga rytmer som går rakt in i mage och hjärta.
 
Nick & Norahs oändliga låtlista är en rolig, romantisk historia om vänskap, kärlek och den ibland svåra konsten att vara sig själv. Vartannat kapitel berättas ur Nicks perspektiv, vartannat ut Norahs. Boken har två författare; Rachel Cohn (Norahs röst) och David Levithan (Nicks röst).
 
Historien serveras i högt tempo och med ett språk som ger mig känslan av att se en film. Och filmatiserad är boken redan, visserligen med en del avgörande detaljer ändrade. Här kan du se ett litet smakprov:
 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 2 november 2009