Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

Här får du 365 tips som hjälper dig att leva mer hållbart, på alla plan i livet.

Det finns både små och stora saker du kan göra, allt från att återanvända kassen när du handlar till att installera solpaneler.

Men det handlar också om det inre, att ta hand om dig själv och ge dig själv tid att fundera över vad som egentligen är viktigt i livet. Oftast är det nog egentligen sådant som också är hållbart ur ett miljöperspektiv, som att umgås med familj och vänner eller ha tid att ta en promenad eller läsa en bok. Det goda livet är det hållbara livet, som det står i ett av tipsen. För är inte den där miljöförstörande konsumtionen ofta mest en ersättning för något annat, mer grundläggande behov?

Bokens tips är indelade i kapitel som täcker in de flesta delar av tillvaron. Det finns också en faktadel om miljön och de problem vi står inför idag – problem som boken vill visa att det inte är omöjligt att lösa. Extra plus är de fina och finurliga illustrationerna och det behändiga formatet. 

”Denna bok är gjord för att återbrukas och läsas av fler” står det på omslagets insida. Vad passar då bättre än att låna den på biblioteket?

  1. Tinande permafrost och Arktis framtid

    Skrivet av: Anna Östman

    Vi har pratat med forskaren Margareta Johansson om hennes passion för Arktis och om vår tinande permafrost. Vi passade också på att diskutera mammutar i Sibirien och hur ett långsiktigt miljötänk skulle kunna rädda jorden.

  2. Miljövänligare vardag

    Skrivet av: Hanna Widman

    Skulle du vilja leva mer miljövänligt till vardags? Här får du tips på böcker som kan hjälpa dig på vägen.