Nattvardens hemlighet

Det går rykten om att Leonardo da Vinci målar in hemliga budskap i sitt senaste storverk i Milano. Fader Augostino Levre, inkvisitor och kod-expert, kallas in från Rom för att utröna om det stämmer.

Verket är "Nattvarden" och året är 1497. Leonardo håller på att lägga de sista bitarna på plats i sin stora målning i refektoriet i klostret Santa Maria delle Grazie.

Lefvre anländer för att följa skapandet på plats. Hans uppgift är att anklaga konstnären för kätteri. Men han behöver bevis.

En rad anonyma brev har ankommit till Påvens hov och ger ledtrådar om symbolerna i målningen. Avsändaren är anonym, men han har lämnat en kryptisk signatur.

När flera mord med koppling till klostret uppdagas börjar det bli allt mer bråttom att hitta den som ligger bakom signaturen.

Nattvardens hemlighet utkom året efter Dan Browns Da Vinci-koden och behandlar delvis samma frågeställningar. Det här är en minst lika intressant och spännande thriller av spanjoren Javier Sierra.

Det tredje testamentet, del 1: Markus eller Lejonet vaknar

Av: Dorison, Xavier Tipsat av: Nicklas Johansson-Näslund

Vackra detaljrika akvarellmålningar och ett medryckande manus gjorda på noggranna historiska efterforskningar blir en resehistoria som för oss runt i 1300-talets Europa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Berggren den 12 augusti 2008