Napoleon & T-kex

Napoleon är intresserad av djur som är utrotningshotade och utdöda. Han och hans två bästisar får en väldigt spännande sommar. Den börjar med att en mystisk man letar efter Storsjöodjuret, inte långt ifrån där de bor.

Napoleon Larsson, eller "Nappe" som han kallas, är elva år. I boken berättar han om en sommar som han aldrig kommer att glömma.

Två jättebra kompisar

Det är tur att Napoleon har två bästisar som är bra på olika sätt. Anders är supersmart och kan massor av fakta om saker. Khaya är inte bara stjärnan i fotbollslaget, utan Napoleon tycker att hon är bra på många andra sätt. Så många sätt att han nog är lite kär i henne.

Alla tre bor med sina familjer i Abborträsk, ett litet samhälle någonstans i norra Sverige, inte långt från Östersund och Storsjön.

Är myten sann?

En person som inte verkar vara så snäll är Staffan Bolinder. Han är en mystisk man som säger att han forskar och spelar in Storsjöodjurets läten.

Det inte är så många andra än Staffan och Nappe som tror att det finns sådana djur i Storsjön. Napoleon är väldigt intresserad av djur som är utrotningshotade och utdöda. En dag dyker Staffan Bolinder upp i Abborrträsk. Han letar efter något och Napoleon vet precis vad det är.

Napoleon & T-kex finns också som ljudbok.

Sopkungen

Av: Herngren, Maria Tipsat av: Annika Edlund

Tea bor med pappa Tompa och de flyttar ofta. Just idag är första arbetsdagen för pappa i storpampen Peders Palms villa och första skoldagen för Tea och hon vet inte ens var skolan ligger.

Eldprovet

Av: Kaaberbøl, Lene Tipsat av: Annika Edlund

Clara blir riven av en svart jättekatt. Hennes annars så coola mamma överreagerar. Hon gråter, blir jätteupprörd och ringer till moster Isa. Smått hysteriskt pratar hon om att rädda dotterns liv.