Nadir och ingen annan

Nadir räddar en liten tjej från att drunkna. Istället för beröm får han en utskällning. Då kommer badvakten med ett förslag.

Nadir är i simhallen med sina bröder, Ali och Said. Egentligen är de inte alls släkt men bor tillsammans. Kvar i Syrien finns Nadirs familj och Soraya. Soraya med nattsvart hår som doftar blommor.

En räddning

Plötsligt hörs ett skrik. Nadir ser en liten tjej som är på väg att drunkna. Han dyker i och lyckas dra upp henne. Då kommer en arg man som skriker att Nadir försöker dränka hans dotter.

Förvirrad och ledsen går Nadir till omklädningsrummet. Badvakten Moa stoppar honom. Hon såg vad som egentligen hände, att Nadir räddade den lilla tjejen.

Simklubben

Moa är simtränare också. Hon undrar om Nadir vill börja träna med simklubben. Hemma i Damaskus brukade Nadir träna simning minst tre gånger i veckan.

Han tvekar, skolan tar mycket tid, det är svårt att lära sig svenska. Samtidigt längtar han efter att simma igen. Till slut bestämmer han sig.

Nya vänner i det nya landet

Det här är första boken om Nadir. En tonårskille som älskar att simma och som är riktigt bra på det. Han pluggar mycket, hänger med kompisarna Ali och Said. Genom simningen får han nya kompisar men också nya utmaningar.

Böckerna om Nadir är inte så tjocka, 80 sidor. De har lite större text och inte så mycket text på varje sida.

Fler böcker om Nadir

 1. Nadir och alla andra

  Av: Sahlin, Pär
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Svenska romaner och noveller, 2000-
  Finns som: Bok
 2. Nadir och det svåra valet

  Av: Sahlin, Pär
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 9 juni 2020