Nörden på Nilen

Max och Morgan blir kompisar på semesterkryssningen. Snart upptäcker de konstigheter och börjar spionera på ett par riktigt skumma typer. Max bryter sig till och med in i en hytt för att söka svar. Veckan därpå dyker skummisarna upp på killarnas hotell.

Max och mamma reser till Egypten. De har bestämt var sin vecka, mamma tog kryssning och Max tog bad och sol. Nu är det kryssningen - inte särskilt kul. Som afternoon tea till exempel, fin engelsk tradition tycker mamma, töntigt enligt Max.

Nörden blir en kompis

Andra gillar det, först i kön står den nördiga killen och hans pappa. Nörden heter Morgan. Konstig kille, tycker Max, men blir imponerad när Morgan berättar om Tutankhamuns förbannelse. Efter ett tag blir de vänner och börjar upptäcka en massa konstigheter.

De spionerar på Coola killen med Converse-skor och Cancermannen som röker hela tiden. Lätta att känna igen och klart skumma. Coola killen handlar katter& och andra figurer av alabaster på marknaden. Han är onaturligt rädd om det han har i sin ryggsäck. När någon flyttar på den reagerar Cooola killen helt överdrivet. Max och Morgan spionerar och det blir väldigt spännande när de faktiskt bryter sig in i Coola killens hytt.

Konstigheterna fortsätter

Kryssningsveckan tar slut och det är dags för bad- och solveckan. Max glömmer nästan allt skumt men så dyker Coola killen och Cancermannen upp på hans hotell. Har man brutit sig in i en fartygshytt kan man väl forcera ett hotellrum? Tycker Max och Morgan.

Nörden på Nilen är den första Max & Morgan-deckaren. Det ska bli kul att få följa Max och Morgans vänskap framöver. Författaren Anna Holmström Degerman har skrivit ett tiotal böcker förut, dels barndeckare men också böcker på om djur och vänskap.

Smugglaren

Av: Holmström Degerman, Anna Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Niklas och Jossan har blivit lite av kändisar hemma efter det att de i boken Fegisen visat sig vara fena på att avslöja brott.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 3 september 2014