Nästan bra på livet

En självbiografisk roman om en fars liv då han väntar på att bli, och sedan blir förälder. En utlämnande, ärlig och kärleksfull bok.

Efter en jobbig graviditet föds den efterlängtade lilla Lova till sina föräldrars stora glädje. Det upptäcks direkt att dottern har gomspalt och dessutom blir Lovas mamma svårt sjuk, vilket innebär att pappa Conny får ta ett mycket stort ansvar.  

Familjen åker hem och tiden går. Föräldrarna märker att dottern inte utvecklas som andra barn och oroas över det, men hittar ofta bortförklaringar. Med tiden blir de mer och mer övertygade om att något inte stämmer när det gäller dotterns utveckling och börjar söka en förklaring. Det visar sig så småningom att Lova är autistisk.

Hjälpa sig själv och andra

I boken får vi följa Connys vardag och hans kamp för att hjälpa och stötta sin dotter. Hans strävan efter att hantera sitt eget liv är också det ett viktigt tema. Föräldrarna prövas med många motgångar och får kämpa, medan de visar en innerlig kärlek till sitt barn.

En fin och lättläst bok i ett svårt ämne. Om att vilja hjälpa sitt barn till ett tryggt och bra liv och samtidigt göra rätt. Att kämpa för att räcka till; och att faktiskt vara bra på livet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Holmström den 23 augusti 2021