Mylingen

En liten flicka återvänder från de döda för att hämnas. Viggo och Alrik måste göra sitt allra bästa om de ska kunna hindra henne.

Av: Larsson, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

Allhelgonahelgen närmar sig. Då får alla magiska väsen extra kraft. Det kommer att bli väldigt tydligt för Viggo och Alrik.

En objuden gäst

När Tove Ludvigsson har halloweendisco för sina skolkamrater kommer det en objuden gäst. En liten flicka med tovigt hår, trasiga kläder och en rostig sax i handen knackar på. Och plötsligt kan Tove inte andas.  

Viggo och Alrik förstår att det är en myling som kommit till Mariefred. En myling är spöket av ett mördat barn som kommer för att hämnas. Och helst vill den döda andra barn.

Svarthäxerier

Det enda sättet att stoppa en myling är att hitta skelettet efter det mördade barnet och gräva ner det på kyrkogården. Men det är lättare sagt än gjort. Och hela tiden finns det något eller någon som försöker kämpa emot. Magnar och Estrid tror att det finns en svarthäxa i Mariefred.

Jag tycker att Mylingen är den hittills bästa boken i Pax-serien. Den är ännu lite läskigare och ännu lite mer spännande än Nidstången och Grimmen som också är jättebra. En perfekt halloween-spökis att läsa.

 

 

Nidstången

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Åsa Zetterström

Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?

Grimmen

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

Andra delen i den spännande bokserien PAX som handlar om Alrik och Viggo, två bröder som kämpar mot gammal ondska med hjälp av magi.