Motståndarna

Tove och hennes familj har flyttat tillbaka till Sverige efter tre år i Glasgow. Där spelade pappa fotboll på heltid. Nu är han den kommande stjärnspelaren i AIK.

På Toves gård bor en kille, Noel, som är fin och bra och gillar fotboll lika mycket som hon. Men att man gillar fotboll betyder inte automatiskt att man tycker om varandra. Det inser Tove och Noel när de ser derbyt mellan AIK och Hammarby. Till sin förskräckelse förstår de att de håller på olika lag.

På var sin sida

Toves pappa gör det avgörande målet på en snygg straff. Det blir jubel i AIK men hat och dödstystnad i Bajen (Hammarby). Att Micke Stolz filmat och fuskat är det ingen tvivel om tycker Bajenfansen. Noels storebror hatar som aldrig förr och planerar en gruvlig huliganhämnd för att komma med i Bajen Forza - Hammarbys fanclub för de värsta supportrarna.

Tove och Noel skulle kunna ha gillat varandra jättemycket men de kan inte ses. De är ärkefiender.

Moståndarna är en riktig Romeo och Julia-historia för dagens fotbollssupportrar. Det är första delen av tre i serien Fans om fotboll, fans och ung kärlek. Författarna heter Arne Norlin och Andreas Palmaer och de vet vad de skriver om. Det är spännande, lättläst och passar för alla fotbollstokiga.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 17 september 2012