Mordet på Orientexpressen

En illa ansedd man mördas ombord på ett insnöat tåg. Mördaren verkar finnas kvar ombord, men det gör även en skicklig detektiv.

Mästerdetektiven Hercule Poirot är på väg hem till Europa med Orientexpressen. Ombord finns en brokig skara människor från olika delar av världen. Ute är det kallt och snöigt, inne i kupéerna varmt och kvavt.

Ett förslaget knivmord

En amerikan som presenterar sig som Mr Ratchett ber Hercule Poirit om beskydd under resan men får ett nekande svar. Det är natt när tåget snöar in bland bergen på Balkan. Nästa morgon hittas Mr Ratchett död, knivmördad i sin kupé. Den beryktade Hercule Poirot får i uppdrag att göra en utredning.

Det visar sig snart att den mördade är en grov brottsling samt att ingen person har kunnat lämna tåget efter mordet. Men alla passagerare har alibi och ingen stämmer in på beskrivningarna av mördaren.

Det blir upp till Hercule Poirot att försöka lista ut hur det omöjliga är möjligt. Som läsare blir det en spännande väntan på förklaringen till alla intrikata ledtrådar och insinuationer.

The Body in the Library

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Ett makabert fynd i ett bibliotek skakar en sömnig engelsk landsort.

And then there were none

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Tio personer lockas till en klippig och enslig ö utanför Englands sydvästkust i en minnesvärd mordhistoria.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 20 januari 2011