Morden i Marlow

Snabbläst och trivsam brittisk pusseldeckare i Agatha Christie-tradition.

I den gemytliga engelska småstaden Marlow bor Judith Potts i ett stort och vackert, om än en aning slitet, hus vid Themsens strand. Judith är en lycklig pensionär som är tillfreds med sitt liv och spenderar dagarna med att konstruera korsord åt tidningar. Varje kväll tar hon en liten simtur i floden för att sedan avsluta dagen med ett rejält glas whisky.

Men en kväll när hon simmar i floden hör hon ett skrik och ljudet av ett skott som avlossas hos grannen Steven på andra sidan floden.

Udda trio

Judith ringer genast till polisen, men eftersom de verkar tro att hon är en förvirrad gammal dam som bara har hört en bil baktända känner hon sig tvungen att ta saken i egna händer. Under sina efterforskningar lär hon känna Becks, byns mycket ordentliga men understimulerade prästfru, och Suzie, hundvakten som blir den som upptäcker nästa mordoffer. Allt är verkligen inte så idylliskt som det ser ut i deras mysiga lilla by.

Morden i Marlow är Robert Thorogoods första bok som översatts till svenska, del har två i serien har redan utkommit på engelska. Thorogood är mest känd för att ha skapat TV-serien "Mord i paradiset".

Våra texter

 1. Monogrammorden

  Tips Av: Hannah, Sophie Tipsat av: Tommy Bildström

  Tre döda kroppar i varsitt låst hotellrum. Det är upptakten till en nyskriven Hercule Poirot-deckare.

 2. Ett sting i tummen

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  En läsvärd och suggestiv pusseldeckare som är en av Agatha Christies bästa.

 3. "Mysiga" mord

  Artikel Skrivet av: Jenny Berggren

  Är du less på deckare som fokuserar på råa detaljer, samhällskritik eller överarbetande poliser? Vi ger tips på deckare med mysiga karaktärer och mordgåtor att fördjupa sig i.