Monstret i natten

När han fyllde nio år blev Frank Steen monster. Läs en spännande och rolig berättelse om monster och människor. Om att inte passa in och om att hitta sin egen flock.

Frank Steen blev monster på sin nionde födelsedag. Men det visste han inte just då. Det hände i trädgården. Frank hade födelsedagskalas med familjen, granntanten Alice och hennes hund Uffe.

Uffe fick tårta av Frank och blev så uppspelt att han råkade bita honom i fingret. Ett pyttelitet sår, en enda liten droppe blod. Ingen fara alls tyckte Frank, men Alice blev mycket orolig.

Underlig dröm

Natten efter drömde Frank en konstig dröm om ugglor och skogen. Han drömde att han sprang, snabbare än någonsin. Med lurvig päls och på fyra ben sprang han efter något han inte visste vad det var.

Det var ingen dröm. På morgonen när han vaknar är Franks fötter smutsiga och leriga. På fönsterbrädan sitter en uggla.

Monstret i natten av Mats Strandberg är första boken om Frank. Det är spännande, roligt och lagom läskigt. Cliffhangers gör att du bara måste läsa vidare. En berättelse om monster och människor, om att inte passa in och om att hitta sin egen flock. En bok som också passar bra för högläsning.

Läs mer om Frank

 1. Monstret på cirkusen

  Av: Strandberg, Mats
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 2. Monstret och människorna

  Av: Strandberg, Mats
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 februari 2019