Monsterakademin

Ett spökslott med tinnar och torn. En jättestor betjänt, med ett långt ärr på ena kinden. En grupp människor med små silvermärken som ser ut som fladdermöss! Vad är det fråga om?

Nelly Rapp bor med mamma, pappa och London. London är hennes hund,men egentligen är han mer som hennes bästa kompis.

En dag kommer ett brev från pappas farbror Hannibal. Han vill att de kommer på middag hos honom. Särskilt frågar han efter Nelly. Mamma och pappa blir glada men Nelly tycker att det är så där lagom kul. Vuxenmiddagar är ofta tråkiga och alla säger att man har blivit så stor sedan sist.

Ett stort hus med underliga gäster

Farbror Hannibals hus är jättestort, nästan som ett sagoslott. En enormt stor man med ett långt vitt ärr på ena kinden öppnar dörren. Bakom honom hojtar farbror Hannibal glatt välkommen. Han har en liten silvernål på kavajen. Den liknar en fladdermus. Nästan alla gäster har likadana, underligt.

Middagen är precis så långtråkig som Nelly trodde. Efter ett tag smiter hon och London iväg, ut i hallen. Förskräckt upptäcker hon den jättelika betjänten bakom sig...

Första boken om en smart tjej

Boken är spännande och Nelly är en nyfiken, smart och lagom modig hjältinna. Jag tycker om bilderna som tydligt visar personernas känslor och glimtar av miljöerna.

Det här är första delen i serien om Nelly Rapp och hennes hund London. Författaren heter Martin Widmark, han har också skrivit böckerna om Lassemajas detektivbyrå.

Turbo och spökhuset

Av: Sindt, Ulf Tipsat av: Anna Croné

På väg till skolan går Turbo och hans kompis förbi ett ödehus. Men det sägs att det spökar i det där huset...

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 1 december 2009