Mitzi i mitten

Mitzi gillar tysta grejer. Som att spela schack. Det gör hon så bra att hon vinner över farfar. Helt utan fusk! Hemma är det inte kul. Mamma och pappa bråkar hela tiden.

Mitzi gillar skolan också. Hon går i nollan och är kompis med nästan alla. Hon kan räkna ganska bra och tränar på att läsa. Hon vill göra läxorna hemma i lugn och ro. Det går inte bra eftersom mamma och pappa skriker och bråkar. Det är hemskt.

Mamma är sur och pappa är på balkongen. Han har flyttat ut dit med bok och dator och sovsäck. Det blir så konstigt. Mitzi går ut med mat och annat till pappa. Mamma struntar fullkomligt i om han fryser.

Farfar hjälper Mitzi

Nu är det inte alls kul hemma. Mitzi är orolig och vill att allt ska vara som vanligt. Farfar ringer och förstår till slut det jobbiga. Han tar med sig Mitzi hem till sig.

Farfar har en plan, att han och Mitzi ska överlista mamma och pappa. Tillsammans ska de lura fram en lösning, en remi som i schack. Där ingen vinner och ingen förlorar. Men då måste de vara smarta, och det är ju både farfar och Mitzi.

Mitzi i mitten är en bok om två föräldrar som inte klarar av att vara vuxna. Mitzi hamnar mittemellan. Vilken tur att det finns en klok farfar som luktar kostym och kaffe och ute. Mitzi i mitten passar att läsa högt eller själv. Det är bok att känna igen sig i och att lära av.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 8 maj 2013