Mitt hjärta borde slå någon annanstans

Madeleine lever fel liv, det är helt klart. Antagligen blev hon bortbytt på BB. Läs en härligt skruvad, rolig bok om att försöka hitta sig själv, i en tid när du förväntas veta du vill och vem du är.

Det är ett dåligt tecken om du ser högt flygande svalor under takbjälkarna när du vaknar. Då ligger du inte i din egen säng. Sedan ser Madeleine att Rune ligger bredvid och det är riktigt illa. Hon ligger på en höskulle med skolans töntigaste kille. Första morgonen på sommarlovet.

Dessutom har hon hösnuva. Snabbt därifrån alltså.

En bortbyting?

Madeleine bor på en gård i en norrländsk by. Hon är enda barnet men har börjat tvivla på att hon faktiskt är barn till sina föräldrar. Hon måste ha blivit bortbytt på BB. Sådant har hänt förr. Tänk bara på hösnuvan, och att hennes föräldrar är bönder. Det är skumt.

Madeleine lever helt enkelt fel liv och nu är det på väg att blir ännu värre. Vad har hänt under natten. Är hon gravid?

Ett svårt uppdrag

Tillsammans med sin bästa vän åker hon till stan för att köpa akut p-piller. På apoteket träffar Madeleine sin faster som hon inte sett sedan hon var liten. En faster som inte alls liknar hennes pappa och som har en lägenhet i stan. Nu öppnar sig nya möjligheter. Hennes faster kan hjälpa henne kolla vilka andra som föddes samma dag som hon, på samma BB.

Ett oväntat svårt och galet uppdrag som sätter en vänskap på prov.

Mia Öström har skrivit en rolig, skruvad och härlig bok om att hitta sig själv, när di är i tonåren och borde veta vad du vill bli och vem du vill vara. Knivskarp språkbehandling och filmiskt berättande. Mitt hjärta borde slå någon annanstans är en av årets bästa!

Läs också

  1. Allt jag säger är sant

    Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Annika Edlund

    Alicia blir fast inne på skoltoaletten då dörren går i baklås, hon får god tid att tänka över sitt liv. Vad gör hon här? Hon vill ju göra stordåd! Skolan känns plötsligt helt meningslös.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 5 juli 2019