Min syster är en ängel

Om att ha en syster som inte är precis som alla andra, men som ändå är den allra bästa handlar denna bilderbokspärla som fick Augustpriset 1996.

Tre år innan Ulf föddes och ett år innan hans storebror föddes så skulle hans syster ha fötts, men hon dog i mammas mage. Han tänker ofta på hur hon har det i himlen. Får hon till exempel äta choko-kola och dricka blodapelsinläsk, det godaste Ulf vet, eller gå på bio, det roligaste Ulf vet?
 
Ofta tittar mamma ut genom köksfönstret, som om hon väntar på att hans syster skulle komma gående genom verandadörren. Tänk att mamma inte vet att hon är en ängel nu, som är alldeles nära och är den bästa syster som finns. Hon försvarar och tröstar honom och hon drar honom aldrig i håret eller retas och hon är fräck för hon har ju inte fått någon uppfostran.
 
Om kvällarna ber Ulf till Gud om att han ska få en hund, vilken som helst, men han önskar sig också grodfötter, ett riktigt svärd och en peruk från Buttericks. Han får köpa peruken och det blir en med långt gyllene änglahår. När han provar den ser han precis ut som sin syster och då vet han precis vad han ska göra.
 
Missa inte denna historia som handlar om det som är riktigt viktigt, nämligen tro, hopp och kärlek. Den är för dig, gammal som ung, som kan behöva någon form av tröst.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nergård Marklund den 22 november 2007