Millan

Millan bär på en tung hemlighet som hon inte delar med någon, men hon är också en tjej full av hästdrömmar.

Av: Hagmar, Pia
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2012
Låna

Millan är tretton år och har stora drömmar. Hon drömmer om en egen häst, hon drömmer om att lyckas på tävlingsbanorna och hon drömmer om att kunna ge missförstådda hästar en andra chans.

Millan tillbringar all sin fritid i Mariannes stall, hjälper till att sköta hennes hästar och lär sig så mycket hon kan om hästar. De gånger hon får en ridlektion på Mariannes dressyrhäst bubblar lyckan i Millan. Det är en lycka som är oändlig och obeskrivlig.

Hemligheter som tynger
Millan drömmer också om något helt annat, något som inte har med hästar att göra. Hon önskar att hennes familj var precis som alla andra familjer. I verkligheten är det inte så. Mamma är deprimerad och tar sig knappt ur sängen, medan pappa har alkoholproblem.

Rädslan för att någon ska få reda på hur de faktiskt har det hemma är stor och tung att bära. Millan står inte ut med tanken på att någon ska få reda på sanningen. Men att hålla något så stort hemligt är inte enkelt. Millan slits mellan ansvaret för sin lillebror Josef och fristaden i stallet. Och Millans drömmar, kan de någonsin bli verklighet?

Början på en ny serie
Berättelsen om Millan, hennes mod och hennes sårbarhet, griper tag i mig. Jag vill helt enkelt kliva in i boken, ge henne en kram och säga att allt ordnar sig. Det här är en bok för dig som älskar hästar, precis som Millan, men även för dig som vill läsa en lättläst och gripande berättelse om en stark och målmedveten tjej.

Pia Hagmar har skrivit flera serier med hästböcker, bland annat böckerna om Klara och böckerna om Flisan. Millan är första delen i en helt ny serie och jag ser fram emot att läsa mer om Millan.

Adzerk - den vita hingsten

Av: Hallberg, Lin Tipsat av: Annika Edlund

En fin och läsvärd relationsbok att gilla vare sig man är hästtokig eller inte. Den handlar om livet i stallet, i en trasslig familj och om livet bland nomaderna i Mongoliet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emma Sigvardsson den 17 september 2013