Midwinter murder

Försvunna juveler, förgiftad choklad och ett insnöat pensionat. Deckarnoveller av klassiskt engelskt snitt.

En nyutgiven samling deckarnoveller av Agatha Christie med vintriga teman. De är ursprungligen publicerade i tidskrifter och tidigare utgivna i andra volymer. 

Jul-krim i behändigt format

Gåtfulla mordfall, stulna juveler och fotspår i snön är några återkommande ingredienser. Där ryms också en hel del kärlek med förhinder. Miss Marple och Hercule Poirot gästspelar i ett par noveller var och Tommy och Tuppence dyker också upp. 

Jag fördriver gärna tiden med att läsa Agatha Christies pusseldeckare emellanåt, och är mycket förtjust i detta kortare format. Mysterierna och gåtorna, som alltid är spännande, får ju snabbare sin upplösning.

Boken inleds med ett utdrag ur Agatha Christies självbiografi där hon beskriver sin barndoms överdådiga jular i ett viktorianskt gotiskt hus. Hennes beskrivningar sätter an tonen för hela boken och det kändes helt i sin ordning att sticka in en novell mellan julledighetens olika aktiviteter.  

 1. Juldagar

  Tips Av: Winterson, Jeanette Tipsat av: Anna Sahlén

  Tolv sagor och spökhistorier fyllda med nysnö, magi och kärlek. Och så tolv jordnära recept på brittiska julfavoriter, lättsamt skildrade med humor och värme.

 2. Agatha Christie 130 år

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  2020 är det 130 år sedan Agatha Miller föddes. Genom sina pusseldeckare skulle hon komma att bli världens mest sålda kvinnliga författare.

 3. Snöstorm och mandeldoft

  Tips Av: Läckberg, Camilla Tipsat av: Helen Forsberg

  Ett slutet sällskap firar födelsedag med släkten då snöstormen drar in och hindrar all förbindelse med fastlandet. Då slår mördaren till, mitt under middagen.

 4. Tjugosju sekundmeter, snö

  Tips Av: Göransson-Ljungman, Kjerstin Tipsat av: Anonym

  En trevlig deckare om ett mord bland insnöade hotellgäster i Jämtlandsfjällen. Kjerstin Göransson-Ljungmans debutroman från 1939, som fortfarande känns modern.