Mellan himmel och helvete

Megs problem är inte som vanliga tonåringars. De är av helvetiska mått. Djävulen är ute efter hennes själ och för att få komma in genom pärleporten måste hon hjälpa en gammal man att uppfylla hans sista önskningar innan han dör.

I ett försök att skaffa pengar så att hon kan fly från sin hatade styvfar försöker Meg att råna en gammal mans lägenhet, men allt går fruktansvärt fel och slutar i en våldsam explosion som kostar Meg livet. Det är då de verkliga problemen sätter igång.

Vem ska få henne?

Megs själ är eftertraktad av både himlen och helvetet och båda vill lägga beslag på den. Som en ödets nyck blir Megs synder och goda gärningar lika många och varken himlen eller helvetet kan kräva henne. Man kan säga att hon faller mellan stolarna.

Meg får en chans att komma genom pärleporten och det är genom att hjälpa Lowrie McCall, den gamle mannen hon försökte råna, att uppfylla hans sista önskningar innan han dör. Den udda duon ger sig iväg för att uppfylla önskningarna, men djävulen tänker inte bara sitta och se på.

I Mellan himmel och helvete kan man förvänta sig att det mest osannolika händer. En spännande och rolig bok som engagerar läsaren från första till sista sidan. Man bara måste få veta hur det ska gå.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 18 maj 2012