Med vänlig hälsning

Med precision, humor och cynism sätter Sara Granér färg och ord på konstigheter och missförhållanden i dagens samhälle.

Med vänlig hälsning är den andra boken av serietecknaren Sara Granér. Hon har gjort sig ett namn genom att vara en ärlig samtidskildrare. Med hjälp av humor och intelligens når hennes kärnfulla serierutor in i medvetandet och upp på barrikaderna.

Vass underhållning

Ingen slipper undan när Sara Granér med knivskarp penna tecknar en satirisk bild av vårt samhälle. Hennes serierutor är ett bevis på att elände och frustration kan formas till stor underhållning utan att förlora udden och enbart uppfattas som effektsökeri.

Serierna sätter fokus på missförhållanden i alla sfärer och tar upp så vitt skilda ämnen som livsmedelsindustrin, relationer, storbanker, sjukvård, kärnkraft, fika, miljöförstöring, storstadsbor, tvåsamhet, monarki med mera. Sara Granérs färgglada bilder är egentligen en dyster skildring av en värld och en mänsklighet med tvivelaktiga prioriteringar.

Eftertanke och engagemang

Samtidigt är det många gånger hysteriskt roligt. Att skratta åt eländet är också ett sätt att hantera sådant vi egentligen borde gråta över. Mellan raderna finns också en uppmaning till revolt.

Utöver ritade serier finns fotografier av bonader, handskrivna budskap i trappuppgångar och konsumentupplysning. Förutom att vara underhållande lyckas Sara Granér skapa mer eftertanke och ett större politiskt engagemang än vad den mest välskrivna debattartikel skulle kunna göra.

Jag är ditt fan in i döden

Av: Moodysson, Coco Tipsat av: Anna Sahlén

En ömsint serieberättelse om att älska the Cure och avguda Robert Smith.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 3 juli 2010