Marvel 1602

Marvels universum, återberättat som 1600-talsroman i ett seriemästerverk signerat Neil Gaiman.

Neil Gaiman är en flitig man, som har skrivit serier, romaner för en vuxen publik och ungdomslitteratur. Här skulle man kunna argumentera för att han lyckats få med hela sin läsekrets i ett och samma verk.

X-men, Daredevil och Spider-man

Marvel 1602 är en återberättelse av Marvels klassiska hjältesagor, förlagt på 1600-talet. Här får vi möta X-men, som i denna version jagas som häxor, samt Spider-man och Daredevil, alla med nya roller i 1600-talets England.

Grundpremissen är en magisk storm och en hemlig artifakt från Jerusalem, men Neil Gaiman har inte bara skapat en serie med lite annorlunda miljö. Detta är ett riktigt seriemästerverk som underhåller på många plan.

Snillrikt anpassade

Seriefantasten kommer att uppskatta det snillrika sättet de klassiska hjältarna har anpassats till 1600-talet men också nytillkomna läsare introduceras till grunden av vad som gör de här serierna så fantastiskt bra.

Både karaktärerna och teman som bland annat utanförskap får en ny, fräck uppdatering i den gamla miljön, samtidigt som illustrationerna ger ett sagolikt skimmer över en av de, i mitt tycke, bästa serierna på biblioteket.

 

Pride and prejudice

Av: Butler, Nancy Tipsat av: Anna Östman

Jane Austens klassiska roman tolkad i serieformat.

Jenny Sparks

Av: Millar, Mark Tipsat av: Anna Östman

Vi får följa "The spirit of the 20th century" genom förra århundradet och veta lite mer om historien bakom The Authority och Stormwatch.