Mamma Medusa

En blåsig kväll föds lilla Iris. Hon är dotter till Medusa som bor ensam vid havet.

Knappt har barnmorskorna hjälp Iris till världen innan Medusa vill vara ifred med sitt lilla barn. Hon är den vackraste lilla pärla som finns, tycker Medusa. 

Inkännande berättelse

Hon älskar Iris högt, men är rädd att förlora henne. Hon låter inte byborna komma för nära och hon vill inte att Iris ska leka med de andra barnen. "Hon är min." säger hon. 

Medusa försöker lära sin dotter allt hon kan och leka med Iris på sitt sätt. Hon gör det kärleksfullt och fint, men Iris längtar samtidigt till de andra barnen som går i skolan. Men till sist en dag ger Medusa med sig och låter Iris gå iväg till skolan.

Magiska bilder

Mamma Medusa är en ömsint och fin skildring av en mamma som i sin kärlek till sitt barn har svårt att sätta hennes behov främst. Illustrationerna och texter berättar inkännande om svårigheterna med att navigera rätt när de egna behoven krockar med barnets, utan att förlora sig själv. 

En bilderbok som kan läsas med stor behållning även för den vuxna läsaren. Som alltid är det en fröjd att befinna sig i Kitty Crowthers magiska bilduniversum.

Våra texter

 1. Uttrycker stora känslor med små medel

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  När illustratören och bilderboksskaparen Kitty Crowther besökte bokcafé Pilgatan i februari pratade hon om sina böcker, sitt sätt att arbeta och sin syn på läsning och bilder. Men också en hel del om våra sinnen.

 2. Den lille mannen och Gud

  Tips Av: Crowther, Kitty Tipsat av: Annika Edlund

  I den här bilderboken av prisade Kitty Crowther får vi träffa en Gud som inte ser ut eller uppför sig som den Gud vi kanske vanligtvis tänker oss.

 3. Rotbarnet

  Tips Av: Crowther, Kitty Tipsat av: Annika Edlund

  Leslie bor i en stor och djup skog. En skog som inte finns på kartan och som några kallar för världens ände. Tre nätter i rad har hon följt spåren efter en räv som äter upp hennes hönor.

 4. Sagor om natten

  Tips Av: Crowther, Kitty Tipsat av: Anna Sahlén

  Det är dags att gå och lägga sig. "Berätta tre sagor, mamma" säger den lilla björnen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 22 mars 2019