Magi

Försvunna pojkar, borttappade prinsessor och en övermagiker som försöker få kontroll över situationen – ja, det är några av de trådar som Angie Sage knyter ihop till en spännande fantasyberättelse för äldre barn.

Av: Sage, Angie
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2006
Låna

En kall vinternatt snubblar magikern Silas Heap över ett litet bylte när han skyndar hem genom skogen med läkeörter till sin fru och sin för tidigt födde son, Septimus. I byltet ligger en liten nyfödd flicka som någon lagt ut, kanske för att dö.

Silas förbarmar sig över henne och tar henne med sig, men när han kommer hem möts han av barnmorskan som meddelar att hans son dött medan han var borta. För att mildra sorgen tar familjen Heap hand om flickan, som de kallar Jenna, som sin egen dotter. Men de har sina misstankar om vilka hennes riktiga föräldrar är och varför det är så viktigt att hemlighålla det.

Allt ställs på sin spets tio år senare, när fel personer börjar förstå vem Jenna egentligen är. För att skydda henne måste hon fly från staden och förföljarna. Silas får hjälp från oväntat håll och vem är egentligen den föräldralöse pojken som tvingas följa med dem?

Magi är första boken i Angie Sages spännande fantasy-serie för äldre barn. Läs den själv eller lyssna på ljudboken som Helge Skoog läser med stor inlevelse och berättarglädje.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 27 april 2009