Mörkrets tjänare

Nästan hela sitt liv har Kaye följt med i sin mammas kaotiska vill-bli-rockstjärna-tillvaro. När Kaye blir attackerad av mammans pojkvän flyttar de hem till mormor.

Motvillig flytt, känns det bekant? Mörkrets tjänare har flera ingredienser gemensamt med Twilight: förälskelse, icke-mänskliga varelser, fara och spänning.

Men sedan tar likheterna slut, stilen är helt annorlunda. På första sidan av boken dricker Kayes mamma öl med en cigarettfimp i, det sätter på något sätt tonen för boken. Den är mörkare och stökigare.

Låtsasvärlden blir verklighet

När Kaye var liten hade hon låtsaskompisar som bara hon kunde se, älvor och andra sagoväsen. När hon flyttar tillbaka till sin mormor visar det sig att de inte var på låtsas, och hon dras in i intrigerna kring älvornas ljusa och mörka hov, på liv och död.

Mörkrets tjänare är en fascinerande blandning av saga och verklighet med många oväntade vändningar. Boken tillhör en genre som kallas Urban fantasy, alltså fantasy i storstadsmiljö.

Om du gillar boken finns två till i samma serie,  Valiant (som utspelar sig i samma miljö) och Ironside (som är en direkt fortsättning av Mörkrets tjänare).  Mörkrets tjänare är än så länge den enda som är översatt till svenska.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Sidebo den 29 mars 2010