Mörk jord

Prisbelönt psykologisk thriller om 12-åriga Steven som kontaktar sin morbrors mördare i fängelset.

Av: Bauer, Belinda
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2011
Låna

Steven Lamb är en engelsk pojke som bor med sin lillebror, mormor och mamma. I deras radhus finns ett sovrum där ingen får vara. Det har tillhört Stevens morbror Billy som försvann när han var i Stevens ålder.

Letar sin döde morbror

Seriemördaren Arnold Avery fälldes för mordet men kroppen har aldrig återfunnits. Förmodligen ligger den begravd i den svarta jorden på Exmoorheden. Där återfanns flera andra av mördarens offer.

Steven har i flera år försökt gräva på måfå efter kroppen. Kanske kan hans familj bli hel igen bara han hittar den. Kanske skulle mormor inte behöva stå i fönstret och vänta på Billy vareviga eftermiddag. Kanske skulle kärleken få plats i familjen igen.

Tar sig vatten över huvudet

I ett sista försök att återfinna kroppen skriver han ett kort brev till Billys mördare. Den livstidsdömde Arnold Avery vaknar till liv i sin fångenskap och Steven befinner sig plötsligt på djupt vatten.

En spännande bok som utspelar sig i en dyster miljö. Uppgivenheten sipprar fram mellan raderna. Steven lever som en kärlekstörstande skugga i ett hem som bär på en svag men tydlig doft av mögel och fattigdom.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 22 januari 2012