Mästaren

12-åriga Ali ska vara med i distriktsmästerskapet i boxning. Den han ska boxas mot är samma kille som snodde hans cykel.

Av: Gibbons, Alan
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Alis cykel har blivit stulen. Chris Keane och hans gäng knuffade honom av cykeln och tog den. Då bestämde sig Ali för att lära sig boxas så att ingen ska kunna ta ifrån honom något igen.

En otrevlig kille

Nu ska det bli distriktsmästerskap. Ali ska gå en match mot den bästa boxaren i en annan klubb. Det är just Chris Keane, killen som snodde hans cykel.

Chris Keane är en sådan som hackar på andra. För att de har glasögon, är rödhåriga eller på något sätt annorlunda i hans ögon. Värst är han mot Ali och andra som är muslimer. Han påstår att de är terrorister.

Den stora matchen

Det är ju inte alls sant. Ali är en vanlig 12-åring som gillar dataspel och boxning. Inför matchen försöker han vara lugn. Han tänker på sin stora idol, Muhammad Ali, som var världsmästare i tungviktsboxning. De har till och med samma namn.

Folk samlas i boxningslokalen. Ali är svettig av nervositet, tröjan klibbar mot ryggen. Chris Keane flinar elakt mot honom.

Mästaren är en riktig bladvändare, svår att släppa när du väl har börjat läsa. Boken är skriven i jag-form och följer Ali genom den nervpirrande matchen. Samtidigt får du också veta en hel del om hans stora idol och hjälte.

Lättläst och inte så tjock bok för dig som gillar boxning och andra kampsporter. Från 9 år och uppåt.

Tröja nummer 7

Av: Gibbons, Alan Tipsat av: Åsa Zetterström

Tänk att få spela i Manchester United. Det är Jimmys stora dröm. När talangscouten väljer ut honom blir han överlycklig. Men det är svårare än han tror att bli en bra fotbollsspelare.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 1 maj 2014