Ljust och fräscht-boken

Tassar med lätta steg över stora frågor om vårt boende.

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström undersöker vårt boende ur olika perspektiv, och lyckas både roa och oroa. Det handlar om statusjakt, inredningshets, jakten på lycka och mening med livet. Och varför i hela världen ett perfekt boende ses som lösningen på ett flertal problem och kriser en människa går igenom under sitt liv.

Här står om manliga inredningsdrömmar. Om uppror mot föräldrarnas inredningsideal. Boken innehåller en mängd oumbärliga listor, till exempel vilka inredningsdetaljer som får varningsklockorna att ringa om de hittas hos nya pojk- eller flickvännen. Och listan på saker som grannar skaffar bara för att bräcka varandra.

Fredrik Lindström är underhållande med en folkbildande blink i ögonvrån, Henrik Schyffert rolig med skratt som fastnar i strupen som specialitet. Boken bygger på en krogshow duon hade på Berns 2010 och tassar med lätta steg över stora frågor.

Fredrik Lindström och svenskheten

Skrivet av: Anna Sahlén

Språkforskare, komiker, författare, regissör, programledare. Fredrik Lindström är en populärkulturell diversearbetare som vill förstå människan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Sidebo den 10 oktober 2011