Livet efter dig

En annorlunda kärlekshistoria som väcker många känslor.

Huvudpersonen Louisa Clark är en kvinna som bor i en småstad med sina föräldrar, sin morfar, syster och systerson. Hon hjälper familjen att försörja sig genom caféet som hon jobbar på, tills det tyvärr stängs ned. Det leder till att hon måste hitta ett nytt jobb, första bästa hon kan hitta, för att förhindra en kris i familjen.

William Traynor är en ung, ambitiös och stilig man som samtidigt är framgångsrik – tills en motorcykelolycka tar ifrån honom allt. Han flyttar hem till sina föräldrar efter att han blivit förlamad från bröstet och nedåt. Skadan gör att han måste ha en personlig assistent för att få hjälp med sina livsnödvändiga behov.

Ett omaka par

Dessa två förenas när Williams mamma söker efter ännu en assistent, tänkt att vara som en kompis till honom, för att göra honom lyckligare. Familjen är desperat och erbjuder därför en hög lön för den som tar jobbet. Eftersom Louisa också är desperat, tackar hon ja utan tvekan.

Under tiden som Louisa jobbar hos William får hon det besvärligt. William är en jättedyster man som är väldigt ensam. Och han vet precis hur han ska avsluta det. Men, detta gör att Louisa lägger ned alltmer tid för att göra hans liv lyckligt igen, och båda förändrar varandras liv för alltid.

Livet efter dig är en av mina favoriter då den visar en helt annan typ av kärlekshistoria. Dessutom så finns det en film som, förvånansvärt nog, är väldigt bra (oftast är filmen mycket sämre än boken, enligt mig). Både boken och filmen har en handling som väcker mycket känslor. Boken har även två uppföljare, men funkar minst lika bra som fristående!

Det här är en bok för dig som gillar känslosamma kärlekshistorier för unga vuxna. Den finns också på engelska och heter Me before you

Fler tips

 1. Paris for one

  Av: Moyes, Jojo Tipsat av: Aina Gustavsson

  Den inte så äventyrliga Nell befinner sig plötsligt ensam i Paris i denna lättlästa berättelse, fylld av dramatik och känsla.

 1. Vi som älskade

  Av: Carlino, Renée
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emmy, prao Umeå stadsbibliotek den 3 juni 2023